Kehonkartoitus

Ihmiskeho ei ole täydellisesti symmetrinen, mutta tehokkain toimii kun on tasapainossa. Huono ryhti jakaa kuormituksen epätasaisesti ja johtaa monenlaisiin vaivoihin: selkärangan kipuihin, urheilu- ja rasitusvammoihin. Staattinen työ, lian yksipuolinen harjoittelu tai edelliset vammat aina jattavat jälkinsa. Jumit, lihastenepätasapaino kasvavat huomattomasti pikku hiljaa, kehon kompensoiti mekanismit käynistävät ja kipu on vain lopullinen tulos pitkästä procesista. Kipu osoittaa vain että ongelma on, oikea syy kipuun löytyy melkein aina jostain mualta.     

Kehonkartoitus on hyvä ’työkalu’ kartoittaa kehon nykytilanne. Sopii kaikille riippumatta lähtökunnosta. Se sopii Sinulle jos esimerkiksi:

  • haluat aloittaa uusi liikuntaharrastus
  • haluat löytää ongelman syyn: esim. silloin tällöin selkä kipeutuu ja et tiedä mistä se johtuu tai lenkin jälkeen polvi kipeutuu
  • treenat aktiivisesti mutta suorityskykysi ei kasvaa
  • haluat ennaltaehkäistä kehon vaivoja

Kartoitetaan ryhti, lihastasapaino, nivelten liikkuvuus, kehonkoostumus. Pyritään selvittämään kehon mahdolliset heikot linkit, virheasennot ja liikkeiden hallinnan ongelmat. Samalla analysoidaan riski saada vamman tulevaisuudessa (esim. selkäkipu ja muu rasitusvamma). Kerromme mihin pitää kiinnittää huomiota ja mihin emme voi vaikuttaa. Kehonkartoitus ei testa kestävyyttä tai lihasvoimaa, vaan sitä tuleeko liikkeet tehty oikein.Kartoituksen jälkeen asiakas saa yksilölliset ohjeet tilanteen korjaamiseksi ja hyvinvoinnin parantamiseksi.

Lopussa Asiakas saa raporttinsa jossa eritelty ongelmakohdat ja vinkit tilanteen korjaamiseksi, sekä jatko-suunnitelmaa.

Kehonkartoituksen jälkeen on mahdollista jatka kuntoutusta Fysioterapia Kibossa. 

 

Kehonkartoitus: Hinnasto
  70€ 60min (kartoitus, raportti, ehdotus jatkoon)
90€ 90min (kartoitus, raportti, ohjastus, ehdotus jatkoon)

 

Jokaisella on oikeus toimivaan kehoon!